Κολοκυθοκορφάδες.
Υλικά: κορφές από κολοκυθιές και κολοκυθολούλουδα, σκόρδο (μπόλικο), αλάτι, πιπέρι, λάδι (χωρίς να «δαγκάτε» το ροϊ), ντομάτα φρέσκια λιωμένη.
Παρασκευή: Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε καλά – καλά τις κορφάδες (να μη μείνει ούτε σταγόνα νερό – έχουνε οι κορφάδες). Βάνουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και τη ντομάτα, τα αφήνουμε να βράσουνε 4-5 λεπτά σε σιγανή φωτιά και, στη συνέχεια, βάνουμε τις κορφάδες και τις αφήνουμε να τσιγαριστούνε με το λάδι. Αν μείνουνε ζουμιά, καλύτερα να μην κενώσουμε ολότελα.
Υλικά: κορφές από κολοκυθιές και κολοκυθολούλουδα, σκόρδο (μπόλικο), αλάτι, πιπέρι, λάδι (χωρίς να «δαγκάτε» το ροϊ), ντομάτα φρέσκια λιωμένη.
Παρασκευή: Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε καλά – καλά τις κορφάδες (να μη μείνει ούτε σταγόνα νερό – έχουνε οι κορφάδες). Βάνουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και τη ντομάτα, τα αφήνουμε να βράσουνε 4-5 λεπτά σε σιγανή φωτιά και, στη συνέχεια, βάνουμε τις κορφάδες και τις αφήνουμε να τσιγαριστούνε με το λάδι. Αν μείνουνε ζουμιά, καλύτερα να μην κενώσουμε ολότελα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου